Έρευνα δείχνει ότι όταν κάποιος χαμογελάει, αυτόματα φαίνεται μεγαλύτερος

Νέα έρευνα δείχνει ότι το γέλιο μεγαλώνει λόγω των ρυτίδων που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια.

smile_people

Έρευνα δείχνει ότι όταν κάποιος χαμογελάει αυτόματα φαίνεται μεγαλύτερος ηλικιακά, σύμφωνα με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν στην Νεγκέβ.
Πιο συγκεκριμένα, με επικεφαλή του Εργαστηρίου Οπτικής Αντίληψης, Τζβι Γκανέλ, πραγματοποίησαν μελέτες που αφορούν τις εκφράσεις του προσώπου και πως επηρεάζουν την ηλικία του κάθε ανθρώπου.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό ψυχολογίας «PsychonomicBulletin and Review».

Στο πείραμα αυτό έλαβαν μέρος σαράντα εθελοντές, με σκοπό να δουν φωτογραφίες διάφορων ανθρώπων και να εκτιμήσουν την ηλικία των εικονιζόμενων. Οι εικονιζόμενοι είχαν 3 διαφορετικές εκφράσεις. Η πρώτη έκφραση ήταν ουδέτερη, στην άλλη έκφραση χαμογελούσαν και στη τρίτη είχαν πάρει έκφραση της έκπληξης.
Οι εθελοντές θεώρησαν τους ανθρώπους που χαμογελούσαν ως μεγαλύτερους, ενώ οι εικονιζόμενοι, οι οποίοι είχαν την έκφραση της έκπληξης θεωρήθηκαν ότι είχαν μικρότερη ηλικία. Επίσης, στα άτομα που είχαν φωτογραφηθεί με ουδέτερη έκφραση ήταν κάπου ανάμεσα.

Το παράδοξο είναι ότι η θεωρία που επισημαίνει ότι εάν ένας άνθρωπος γελάει πολύ αυτόματα φαίνεται μικρότερος ηλικιακά ,σύμφωνα με αυτή την μελέτη, καταρρίπτεται.

Επίσης, με βάση αυτής της έρευνας ο κ. Τζβι Γκανέλ προσθέτει ότι «τα μέσα ενημέρωσης προωθούν την ιδέα ότι το χαμόγελο κάνει κάποιον νεότερο. Μπορεί να το δει κανείς αυτό σε όλα αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα στις διαφημίσεις. Και πόσοι από εμάς αναρτούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δεν είναι χαμογελαστές;».

Οι ερευνητές έχουν την πεποίθηση ότι το χαμόγελο συχνά κάνει κάποιον να δείχνει μεγαλύτερο λόγω των ρυτίδων που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια του.

Από την απέναντι όχθη, ένα έκπληκτο πρόσωπο ωθεί το δέρμα του προσώπου προς τα πίσω, μειώνοντας ή και εξαφανίζοντας έτσι τις ρυτίδες.

Επομένως, για να φαίνεται κανείς νεότερος στη φωτογραφία, το κόλπο είναι όχι να χαμογελάει, αλλά να καταφέρει να πάρει μια ωραία έκπληκτη έκφραση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ