ΕΣΕΕ: Νέες επιβαρύνσεις 18% και 37% στους ελεύθερους επαγγελματίες το 2018 και 2019

Διαμαρτυρία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

ΕΣΕΕ: Νέες επιβαρύνσεις 18% και 37% στους ελεύθερους επαγγελματίες το 2018 και 2019

Την αντίθεσή της εξέφρασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που φέρεται ως προαπαιτούμενο στο κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

ΕΣΕΕ: Νέες επιβαρύνσεις της τάξεως του 18% και 37% για το 2018 και 2019

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ στην σχετική της ανακοίνωση, η έμμεση αύξηση των ασφαλίστρων για τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιτηδευματίες προέκυψε αιφνιδιαστικά από την απαίτηση των δανειστών να μην αφαιρούνται ως δαπάνες από το εισόδημα οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν το προηγούμενο έτος. Πρακτικά, αυτό, σημειώνει η ΕΣΕΕ, ανατρέπει τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς. αφού συγκριτικά με τις εισφορές του 2017 δημιουργούνται νέες επιβαρύνσεις της τάξεως του 18% και 37% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα.

Η ΕΣΕΕ σχεδιάζει να θέσει το θέμα αυτό στον διάλογο που πραγματοποιεί με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του οποίου, επίσης, κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο ειδικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των αδυναμιών αλλά και για την αποκατάσταση αδικιών που έχουν μέχρι σήμερα διαπιστωθεί στη λειτουργία του ενιαίου φορέα ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης:  Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνουν τα προαπαιτούμενα

Ανατροπές σε συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές από τη συμφωνία

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ