ΕΣΕΕ: Λαθρεμπόριο και παρεμπόριο αντιστοιχούν σ΄ενα μνημόνιο

Σε μεγάλη έξαρση το παραεμπόριο στον Πειραιά

Ως «αγκάθια» για το ελληνικό εμπόριο χαρακτηρίζει το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, απευθύνοντας έκκληση προς τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας πολιτών και επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Πάνω από 17 δισ. ευρώ τον χρόνο το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο ξεπερνούν τα 17 δισ. ευρώ τον χρόνο ενώ μέσω των λιμανιών της χώρας 200 δισ. ευρώ παραποιημένων προϊόντων περνούν στην ευρωπαϊκή αγορά!!! Από τη δράση των κυκλωμάτων υπολογίζονται περίπου 3,5 δισ. ευρώ απώλειες μόνο από ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα ένα απίστευτο κύκλωμα που απέφερε χιλιάδες ευρώ στους δράστες του εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Μέσω ιστοσελίδας με έδρα σε άλλη χώρα της ΕΕ οι δράστες πουλούσαν παραποιημένα αθλητικά παπούτσια 3 μεγάλων εταιριών αθλητικών ειδών. Η αμοιβή του κυκλώματος γινόταν μέσω των ΕΛΤΑ με τη διαδικασία της αντιπαραβολής. Στο κύκλωμα συμμετείχαν μπράβοι και νονοί της νύχτας που προστάτευαν υπαλλήλους που λάμβαναν τα χρήματα από τα ταχυδρομια. “Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε την αποθήκη”, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.

“Πλέον δεν έρχονται παραποιημένα τα προϊόντα στην Ελλάδα αλλά έρχονται ξεχωριστά τα σήματα και επικολλούνται σε παράνομα εργαστήρια”, πρόσθεσε .

Το ΣΔΟΕ έχει απο τις αρχές του χρόνου κατασχέσει περισσότερα απο 600.000 προϊόντα απομίμησης και 200.000 σήματα κλείνοντας παράλληλα και 3 εργαστήρια που τοποθετούσαν σήματα μεγάλων εταιριών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ