Αύξηση 0,5% του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη δείχνει η Eurostat

Καλύτερες οι επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ

Αύξηση 0,5% του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη δείχνει η Eurostat

Εύρωστο ρυθμό ανάπτυξης για την οικονομία στην Ευρωζώνη, πολύ υψηλότερο από αυτόν των ΗΠΑ, δείχνει η προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την έναρξη του 2017.

Eurostat: Αύξηση 0,5% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρωζώνη

Η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,7% σε ετήσια βάση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο αντιστοιχούν σε έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,8% για το σύνολο του 2017, ενώ ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ ήταν 0,7% στο ίδιο διάστημα, που είναι η πιο αδύναμη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Αναθεώρηση προς τα πάνω για τον ρυθμό ανάπτυξης στο 4ο τρίμηνο του 2016

Η Eurostat αναθεώρησε ανοδικά και τον ρυθμό ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 και συγκεκριμένα στο 0,5% από 0,4%. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν 1,8% έναντι 1,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης προήλθε κυρίως από την εγχώρια κατανάλωση και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ