Εξωδικαστικός μηχανισμός: Διευκρινίσεις για την παροχή συμβουλευτικής

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Διευκρινίσεις για την παροχή συμβουλευτικής

Διευκρινίσεις αναφορικά με την παροχή από δικηγόρους και λογιστές εξειδικευμένων νομικών και οικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, όταν επιλέγεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός επίλυσης διαφορών για τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων, υπό την προϋπόθεση ότι, είναι χαμηλού εισοδήματος  περέχονται με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η δαπάνη για την κάλυψη της αποζημίωσης των παροχών βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ., στον οποίο και εγγράφεται προς τούτο κατ’ έτος ειδική πίστωση.

Αιτιολογική έκθεση

Με την ενδέκατη παράγραφο του άρθρου 102:

θεσπίζεται η δυνατότητα χρηματικής συνδρομής σε φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να λαμβάνουν από τους εμπειρογνώμονες που διορίζονται με βάση την εν λόγω ρύθμιση, εξειδικευμένες νομικές και οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να παρασχεθούν από τα Κέντρα Υποστήριξης και Ενημέρωσης Δανειοληπτών, κατά την εξωδικαστική επίλυση διαφορών ή τη διαμεσολάβηση του ν. 3869/2010 προκειμένου για την αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών φυσικών προσώπων.

Με τη δωδέκατη παράγραφο του άρθρου 102:

ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με το προσωπικό που θα απασχοληθεί στα Κ.Ε.Υ.Δ. και συγκεκριμένα ότι οι εξειδικευμένοι εξωτερικοί σύμβουλοι που θα απασχοληθούν θα τελούν σε αναστολή του οικείου ελευθέριου επαγγέλματος.

Με τη δέκατη τρίτη παράγραφο του άρθρου 102:

αποσαφηνίζεται ότι οι αρμοδιότητες αναφορικά με τα ζητήματα του προϋπολογισμού και εκτέλεσης των πληρωμών εκτελούνται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με τη δέκατη τέταρτη παράγραφο του άρθρου 102:

συμπληρώνεται η παροχή της εξουσιοδοτικής διάταξης προς το ΚΥΣΔΙΧ, ενώ παράλληλα αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες του Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναφορικά με τον καθορισμό των ωρών προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Κ.Ε.Υ.Δ.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση και το σχέδιο νόμου ΕΔΩ:

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ