Ενισχύεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Ενισχύεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Ολοένα και πιο ισχυρή φαίνεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη με κάποιες παραμέτρους της κατεύθυνσης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, επεσήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πίτερ Πράετ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κοντά στο στόχο της ΕΚΤ ο πληθωρισμός το 2019

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη διαχέεται σε περισσότερες χώρες, τομείς και αγορές εργασίας, ενώ ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί κοντά στο στόχο έως το 2019, δήλωσε ο Πράετ σε συνέδριο.

Ενώ ο Πράετ δήλωσε ότι η κατεύθυνση πολιτικής μπορεί πράγματι να αλλάξει, τόνισε ότι η αλληλουχία των μελλοντικών βημάτων ή η σύνδεσή τους με μια διατηρήσιμη αύξηση του πληθωρισμού δεν είναι προς συζήτηση.

«Αυτά τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της μελλοντικής κατεύθυνσης της πολιτικής μας έχουν μια ξεκάθαρη λογική», δήλωσε ο Πράετ. «Όλα τα άλλα στοιχεία της μελλοντικής κατεύθυνσης πολιτικής αποτελούν παραμέτρους και μπορούν να ρυθμιστούν εκ νέου ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία».

Ο Πράετ πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι θα αξιολογήσουν το πώς κατανέμονται οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας τον Ιούνιο, όταν η τράπεζα δημοσιοποιήσει τις νέες οικονομικές της προβλέψεις.

Η ΕΚΤ βλέπει επίσης τον πληθωρισμό να κινείται γύρω στο 1,5% φέτος πριν αυξηθεί λίγο τα επόμενα χρόνια, κοντά στο στόχο της ΕΚΤ για επίπεδα μόλις κάτω του 2% έως το 2019, δήλωσε ο Πράετ.

Στο 2% από το 2,7% αναθεωρεί η Κομισιόν την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η Κομισιόν φαίνεται πως θα υποβαθμίσει στο 2%, από την προηγούμενη του 2,7%, τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φέτος.

Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, η πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ελληνική ανάπτυξη, αποδίδεται κυρίως στην αβεβαιότητα που προκάλεσε η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ