Παπανάτσιου: Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

των φορολογικών δηλώσεων

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου. Συγκεκριμένα, η κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και εντός των επόμενων ημερών θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση». Σε κάθε περίπτωση πάντως η υπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση και αν δοθεί παράταση θα είναι μια ημερομηνία και δεν θα υπάρξουν επόμενες.

Στα τέλη Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η υφυπουργός είπε ότι στα τέλη του Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφληση τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο πέμπτης δόσης για τον Ιανουάριο του 2018.

Σχετικά με την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η κα.Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων».

Όσον αφορά το αν θα επηρεαστεί το ποσό του ΕΝΦΙΑ όταν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ποσό είσπραξης θα παραμείνει το ίδιο, ενώ σχετικά με τους συντελεστές η κα. Παπανάτσιου απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ