Εκατομύρια κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα φέρνει η Fosun International

Την αγορά ή κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα σχεδιάδει ο κινεζικός όμιλος

Εκατομύρια κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα φέρνει η Fosun International

Ο κινεζικός όμιλος Fosun International, που μετέχει και στην επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προγραμματίζει να φέρει στην Ελλάδα εκατομμύρια κινέζους τουρίστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Fosun θέλει να χρησιμοποιήσει το μερίδιό της στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook για να δημιουργήσει ειδικά πακέτα διακοπών για την τεράστια κινεζική αγορά, με προορισμό την Ελλάδα. Εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει ότι 1,5 εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες θα επιλέγουν ως τόπο διακοπών την Ελλάδα.

Πάνω από το ένα 1/4 του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας ο τουρισμός

Στο δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζεται ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Τουρισμού, ενώ ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέπτεται τη χώρα δεν ξεπερνά τους 150.000. Οι προβλέψεις της κινεζικής κυβέρνησης, αν γίνουν πραγματικότητα, στο μέλλον θα υπάρξει δεκαπλασιασμός του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Αγορά ή κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων εξετάζει η Fosun International

Γίνονται συζητήσεις από τη Fosun, για την αγορά υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, ή για την κατασκευή νέων στην Ελλάδα, μέσω της Club Med η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο.
Η αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα θα οδηγήσει στη δημιουργία απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο και τη Σαγκάη στην Αθήνα, δήλωσε ο Jim Jiannong Qian, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Fosun κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει»

Ο 54χρονος Qian ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει από τότε που η εταιρεία είχε επενδύσει για πρώτη φορά στο λιανεμπόριο, μέσω της συμμετοχής της στη Folli Follie το 2011. “Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει τώρα και μπορεί επίσης να προσφέρει πολύ καλές ευκαιρίες για ξένους επενδυτές” υπογράμμισε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του κινεζικού ομίλου για την ελληνική τουριστική αγορά και όχι μόνο.

Η Fosun είναι η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ευρώπη. Στις τάξεις της έχει τη γερμανική τράπεζα Hauck & Aufhaeuser Privatbankiers KgaA και την πορτογαλική Fidelidade Cia de Seguros SA, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επενδύσει στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στην περίπτωση που προκύψει κάποια ευκαιρία, δήλωσε στο Bloomberg ο Qian, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τον όμιλο να έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την απόκτηση μετοχών σε ελληνικές τράπεζες.

Η Fosun έχει ήδη υποβάλει πρόταση για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας και σύμφωνα με τον Qian, για την κινεζική εταιρεία δεν υπάρχει ανώτατο χρηματικό όριο όταν πρόκειται για μία επένδυση που αξίζει.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ