Γεννηματά: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της 1ης κατοικίας

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξακοντίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τα επικριτικά σχόλια κυβερνητικών στελεχών προς τους δικαστές και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσβάλλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Ειδικότερα, η κ. Φώφη Γεννηματά, σε σχετική γραπτή δήλωσή της, χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Η κυβέρνηση προσβάλλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο. Αμέσως, τώρα επιβάλλεται να σταματήσουν οι απροκάλυπτες επιθέσεις του κ. Τσίπρα και υπουργών του, κατά του θεσμού και των λειτουργών του. Να σεβαστούν επιτέλους στην κυβέρνηση το κράτος δικαίου και την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

«Επιδιώκουν να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης»

Στη δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως «δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης», ενώ τονίζει πως «για να το πετύχουν, καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, να τους χειραγωγήσουν».

Αναφορικα με την τοποθέτηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου στο Μαξίμου, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, διορίζουν τη μέχρι πρότινος πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού» και σε αυστηρό τόνο σημειώνει ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν με θράσος ότι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποτελούν θεσμικά εμπόδια.

«Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα και η πλειοψηφία τους είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης»

«Πρωτάκουστο και εξοργιστικό για ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Όλα αυτά με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του και αιχμή του δόρατος τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και το γνωστό για το απεχθές ύφος και ήθος κυβερνητικό στέλεχος» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Ματαιοπονούν όμως, δεν θα τους περάσει. Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα και η πλειοψηφία τους είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Υπάρχουν κυρίως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Που θέλει ανεξάρτητη, τυφλή και καλύτερη Δικαιοσύνη.

Θα βρουν απέναντι όλη την ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη Δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ