Φωτίου: Η Ευρώπη να στηρίξει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

«Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο»

Φωτίου

«Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Θεανώ Φωτίου, από το βήμα της άτυπης συνόδου των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, στη Μάλτα

Φωτίου: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκπροσωπεί την Ελλάδα στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 4 Απριλίου, στη Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, η Ευρώπη οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα στην προσπάθεια της χώρας και να την στηρίξει ουσιαστικά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στο πλευρό της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων

Υποστηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις, ο γγ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC) Luca Visentini, υπογράμμισε τη θεμελιώδη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, της ανεργίας, της ενδοεργασιακής φτώχειας, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν περιθώρια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνόδου βρίσκονται οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στην ΕΕ, η ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την καταπολέμηση του φαινομένου των φτωχοποιημένων εργαζομένων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ