Ένωση Νοσηλευτών: Φωτογραφική η προκήρυξη για τους διευθυντές υπουργείων

Αποκλείει σε παράβαση του νόμου τη συμμετοχή υπαλλήλων ΤΕ

Ένωση Νοσηλευτών: Φωτογραφική η προκήρυξη για τους διευθυντές υπουργείων

Ως ευκαιρία για «φωτογραφικές» προσλήψεις καταγγέλει την πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση 20 θέσεων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων η Ένωση Νοσηλευτών, ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

Ειδικότερα, οι έλληνες νοσηλευτές αναφέρουν, χαρακτηριστικά, ότι συγκεκριμένη η προκήρυξη παρακάμπτει τον νόμο 4369/2016 για τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι βάσει του συγκεκριμένου νόμου, οι υποψήφιοι για θέσεις προϊσταμένων στο δημόσιο πρέπει να είναι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

Ένωση Νοσηλευτών: Εξαιρούνται της επιλογής οι υπάλληλοι ΤΕ

Ωστόσο όπως σημειώνουν οι έλληνες νοσηλευτές, στην προκήρυξη για την πλήρωση οριζόντιων θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), οι υπάλληλοι που ανήκουν στην κατηγορία ΤΕ εξαιρούνται.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας, η προκήρυξη αφορά σε Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων και Διοικητικής Υποστήριξης.

«Στο δημόσιο τομέα είναι χιλιάδες υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ όλων των κατηγοριών οι οποίοι έχουν αξιόλογες σπουδές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Πρόκειται για μια αντίφαση ανεξήγητη και αντίθετη με νόμο της σημερινής κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι είναι τυπογραφικό λάθος, ειδάλλως πρόκειται περί φωτογραφικής διάταξης» σημειώνει, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), κ. Αριστείδης Δάγλας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ