Μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης έχουμε… αξιολόγηση!

Τσίπρας: Βαθιά θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους

Στις αρχές του προσεχή Οκτώβρη τοποθετείται η έναρξη της γ’ αξιολόγησης του 3ου ελληνικού μνημονίου από τους εταίρους-δανειστές.

Εννέα ολόκληρους μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση, η ολοκλήρωσή της αναμένεται, επιτέλους, να πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-7 Ιουλίου, οπότε σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και θα εκταμιευθεί η δόση των 6,9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Η ώρα της γ΄αξιολόγησης

Φυσικά, τότε δεν τελειώνουν οι περιπέτειες για τον πολύπαθο ελληνικό λαό. Εάν δεν υπάρξουν ανατροπές και το ΔΝΤ δεν ζητήσει εκ νέου μέτρα, η κυβέρνηση οφείλει βάσει των ήδη συμφωνηθέντων να προχωρήσει άμεσα σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Στο φόρτε, δηλαδή, της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν το ΔΝΤ ζητήσει, όπως άλλωστε συνηθίζει, και περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή εξαιτίας της ενδεχόμενης κακής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας από τις όποιες καθυστερήσεις, τότε… άστα-βράστα! Οι αγαπημένες σε όλους μας μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι περικοπες μισθών και συντάξεων και η αύξηση της φορολογίας, επανέρχονται δυναμικά!

Δυστυχώς, η αποκτημένη με πολύ πόνο και πολύ χρήμα εμπειρία του ελληνικού λαού από τις προηγούμενες αξιολογήσεις επιτρέπει μόνο δυσοίωνες πρόβλεψεις αναφορικά με το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης από την ελληνική κυβέρνηση.

Το ερώτημα, οπότε, δεν θα έπρεπε να είναι πότε ξεκινά ο κύκλος των διαπραγματεύσεων για την γ’ αξιολόγηση, αλλά πότε θα κλείσει και με τι κόστος για τον ελληνικό λαό. Και, ίσως με ποια κυβέρνηση και με ποιο πρωθυπουργό!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ