Σπυράκη: Να ολοκληρωθεί εγκαίρως η γ’ αξιολόγηση

«Η ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί ώστε να μην επιστρέψει η Ελλάδα στα διεθνή πρωτοσέλιδα»

Σπυράκη: Οι Έλληνες σοκαρισμένοι παρακολουθούν την άδεια Κουφοντίνα

Την αναγκαιότητα για την ελληνική κυβέρνηση να μη χαθεί στις διαβουλεύσεις του Βερολίνου για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να κάνει τη δουλειά της, προκειμένου να ολοκληρώσει έγκαιρα κι εντός του 2017 τη γ’ αξιολόγηση, τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μαρία Σπυράκη: Η ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί ώστε να μην επιστρέψει η Ελλάδα στα διεθνή πρωτοσέλιδα

Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και τον διαφαινόμενο σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, με τη συμμετοχή και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ο πρόεδρος του οποίου έχει σκληρή στάση απέναντι στο ζήτημα της Ελλάδας, τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να εργαστεί, ώστε η Ελλάδα να μην επιστρέψει ξανά στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού Τύπου, μέσω διεργασιών στο Βερολίνο».

Διευκρίνισε δε, πως «πρέπει οπωσδήποτε να μην εμφανιστεί η Ελλάδα να μην έχει εκπληρώσει υποχρεώσεις, να μην έχει εμφανιστεί η Ελλάδα να αδυνατεί να πραγματοποιήσει τα υπεσχημένα, να μην εμφανιστεί ότι αντιμετωπίζει ζητήματα σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης», σημειώνοντας πως «αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι η κυβέρνηση καθυστερεί πάρα πολύ στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων -και στην πρώτη συνέβη αυτό και στη δεύτερη πολύ περισσότερο- δίνοντας δραματικούς τόνους και παρατείνοντας την αγωνία στην ελληνική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά που έλαβε το ακροδεξιό κόμμα AfD η κ. Σπυράκη επισήμανε: «Ελπίζω ότι θα είναι μία παροδική ένδειξη προβληματισμού και δε θα συνεχιστεί να απλώσει ρίζες στη γερμανική κοινωνία. Η Γερμανία έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τέτοιου είδους απόψεις και σε κάθε περίπτωση αυτό που τώρα φαίνεται πως επιστρέφει με κοινοβουλευτικό μανδύα στο γερμανικό κοινοβούλιο είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαιτέρως όλους μας και κυρίως τα κέντρα λήψεις αποφάσεων στην Ευρώπη».

«Ανεπιτυχής η πολιτική της Μέρκελ για ενσωμάτωση των προσφύγων στη Γερμανία»

Παρατήρησε δε πως «η ενίσχυση του AfD στις ανατολικές, τις φτωχότερες περιοχές της Γερμανίας, αποτελεί ένδειξη ότι η πολιτική ενσωμάτωσης των προσφύγων, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Μέρκελ, δεν μπόρεσε να είναι ελκυστική σε πολίτες που έχουν ενδεχομένως χαμηλότερο βιωτικό επίπεδο και λιγότερα προσόντα». «Την επόμενη μέρα η ενσωμάτωση των προσφύγων είναι το ένα θέμα, ο διαμοιρασμός των ευθυνών είναι το δεύτερο και η Γερμανία διά της κυρίας Μέρκελ έχει σαφώς θέσει το ζήτημα της κατανομής των ευθυνών σε όλη την Ευρώπη, στοιχείο που μας βρίσκει και εμάς σύμφωνους ως χώρα» εξήγησε η ευρωβουλευτής.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ