Γαβρόγλου: Η Παιδεία δεν είναι σαμπουάν

Γαβρόγλου: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γ' λυκείου

«Η συγκρότηση μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αμιγώς πολιτικά και καθόλου εκπαιδευτικά κίνητρα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή του στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ).

Κώστας Γαβρόγλου: Γι’ αυτούς στόχος είναι να καταστεί η Παιδεία ένα ακόμη προϊόν

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι χρησιμοποιούνται «εντελώς προσχηματικά επιχειρήματα» για να αποκρύψουν από την ελληνική κοινωνία τον πραγματικό στόχο, που για τον κ. Γαβρόγλου είναι το να καταστεί η μόρφωση «ένα ακόμη προϊόν της αγοράς και τους μαθητές και φοιτητές “πελάτες”».

«Ας το καταλάβουν. Για εμάς η εκπαίδευση δεν πρέπει να υπακούει στους νόμους της αγοράς. Αν για αυτούς η Παιδεία είναι σαμπουάν, για εμάς δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

«Μετά την αποτυχία τους να προβλέπουν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, η ΝΔ μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, επιχειρούν τώρα να εμπλακούν σε ένα νέο αδιέξοδο εγχείρημα, αρθρώνοντας αντιπολιτευτικό λόγο, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο, που θα έχουν ως τελική κατάληξη την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων» συνεχίζει ο υπουργός και προσθέτει:

«Ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και θα τον πετύχουμε όσο κι αν επιχειρούν να την συκοφαντήσουν, ώστε να ανοίξουν την κερκόπορτα των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε λόγο για «προαναγγελλόμενη κατεδάφιση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων» και κατέληξε λέγοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα συνεχιστούν γιατί τις έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό σύστημα, το ομολογούν όλοι, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δείχνουν να το αγνοούν με τις καθημερινές δημόσιες τοποθετήσεις τους και λυπάμαι που εξευτελίζονται».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ