Γαβρόγλου: Δε σκεφτόμαστε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

«Από του χρόνου η αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων και σχολικών στελεχών»

Γαβρόγλου: Δε σκεφτόμαστε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

«Από του χρόνου θέλουμε να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τοποθετώντας το επίκεντρο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Κώστας Γαβρόγλου: Χωρίς νόημα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς εθνικό σύστημα επιμόρφωσης

«Η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα. Η επιμόρφωση δεν θα πρέπει να είναι προσχηματική. Θέλουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς που το αποζητούν κι έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα.

Το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε το 2ο ΠΕΚ που φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλοθέης και συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο σεμινάριο του ΙΕΠ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Διατηρείται το μάθημα των θρησκευτικών

Στις απαντήσεις του για τα Θρησκευτικά ο κ. Γαβρόγλου κατέστησε σαφές ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην επιμόρφωση των Θεολόγων και στην επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε ουσιαστική συζήτηση δεν υπήρξε δογματισμός από καμία πλευρά.

Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Για το θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών τόσο στα Δημόσια όσο και στα Ιδιωτικά Σχολεία.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ