«Ο Γαβρόγλου οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με το πόδι πατημένο στο γκάζι»

Νίκη Κεραμέως: Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα Πανεπιστήμια

Κεραμέως: Η κυβέρνηση παίζει με τις αγωνίες των μαθητών

«Το νομοθέτημα που ψηφίζεται σήμερα και αύριο είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου με την κακή έννοια, καθώς είναι οπισθοδρομικό και εσωστρεφές» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Νίκη Κεραμέως: Ο κ. Γαβρόγλου είναι σαν να κινείται μόνος στο αντίθετο ρεύμα με το πόδι πατημένο στο γκάζι

«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2017 τα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο να συζητάνε για το πώς θα κάνουν πιο πολλές διεθνείς συνεργασίες, πώς θα κάνουν πιο πολλά ξενόγλωσσα προγράμματα, πώς θα προσελκύσουν πιο πολλούς ξένους φοιτητές κι εμείς στην Ελλάδα να συζητάμε για το αυτονόητο, δηλαδή για το αν η αστυνομία θα έχει δικαίωμα να πιάνει τον ναρκομανή, τον κλέφτη, τον βιαστή, ο οποίος δρα εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, είναι αδιανόητα πράγματα αυτά» είπε η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «η Σύνοδος των Πρυτάνεων κλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να καταθέσει επί του νομοσχεδίου και δήλωσε ότι διαφωνεί σε όλα τα βασικά θέματα πλην ενός». «Έχουν όλοι λάθος και ο υπουργός είναι ο μόνος, ο οποίος είναι ο κάτοχος της απολύτου αλήθειας;» διερωτήθηκε, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο κ. Γαβρόγλου είναι σαν να κινείται μόνος στο αντίθετο ρεύμα με το πόδι πατημένο στο γκάζι».

«Οι φοιτητές να έχουν λόγο για θέματα που τους αφορούν»

Ερωτηθείσα εάν η ΝΔ αντιτίθεται στη συμμετοχή των φοιτητών σε πανεπιστημιακά όργανα, διευκρίνισε: «Θεωρούμε ότι πρέπει οι φοιτητές να έχουν λόγο για θέματα που τους αφορούν, όμως πραγματικά δε θεωρώ φυσιολογικό οι φοιτητές να ψηφίζουν π.χ. για την απονομή τίτλων επίτιμου διδάκτορα ή να αποφασίζουν για το αν ένας καθηγητής αντί για πολιτική φιλοσοφία θα διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία».

«Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα Πανεπιστήμια»

Περιγράφοντας τους άξονες της πολιτικής πρότασης της ΝΔ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κ. Κεραμέως υπογράμμισε: «Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να κάνουμε τα Πανεπιστήμιά μας πιο εξωστρεφή, πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να φτιάξουν ξενόγλωσσα προγράμματα και να προσελκύσουν ξένους φοιτητές. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα σημαντικά, δηλαδή πώς Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα θα συνδεθούν με την παραγωγική διαδικασία. Επίσης, για το πώς θα αξιολογούνται αυτά τα προγράμματα, τα πανεπιστήμια και οι διδάσκοντες. Αυτή είναι η προτεραιότητα και μπορεί να είναι το τοτέμ των αντιμεταρρυθμιστών στη χώρα μας, αλλά πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε για το πώς θα δημιουργήσουμε μη κρατικά Πανεπιστήμια, βάσει αυστηρών όρων και προϋποθέσεων».

Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον Βαρουφάκη και για τον πρωθυπουργό

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία η κ.Κεραμέως σημείωσε πως «είναι θετικό ότι η χώρα βγήκε και πάλι στις αγορές, πλην όμως το επιτόκιο είναι υψηλότερο από αυτό που δικαιολογεί το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και το σημερινό κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που ήταν στα μνημόνια». Επανέλαβε δε το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις πολιτικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Θεωρούμε ότι η ευθύνη του κ.Βαρουφάκη είναι τεράστια και γι’ αυτό το έχουμε πει και σε όλους τους τόνους έχουμε ζητήσει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και για τον ίδιο και για τον πρωθυπουργό» είπε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ