Γεννηματά: Η κληρονομιά του Ανδρέα είναι ζωντανή

«Καλούμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσουμε και πάλι ένα καθοριστικό ιστορικό ρόλο»

Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της 1ης κατοικίας

«Παραλάβαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα. Αυτή η κληρονομιά είναι ζωντανή. Δεν θα παραδώσουμε στις νέες γενιές «μουσείο». Αλλά μια μεγάλη, ζωντανή σύγχρονη παράταξη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το σύνθημα για την υπέρβαση και μετεξέλιξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στον ευρύ πολιτικό χώρο του υπό υπό διαμόρφωση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Φώφη Γεννηματά: Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα

Παρουσία των δυο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, των συνυποψηφίων της για την ηγεσία του νέου φορέα, του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του Γιάννη Ραγκούση, του Γιάννη Μανιάτη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ιδρυτικών και ιστορικών στελεχών, πρώην βουλευτών και της όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γενημματά τόνισε: «Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή. Αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει την νέα αλλαγή στην χώρα».

Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη διαχρονική συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ίδρυσή του και τη αντιμετώπιση της κρίσης η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στο νέο εγχείρημα ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ καλείται να διαδραματίσει και πάλι ένα καθοριστικό ιστορικό ρόλο. «Παραλάβαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα. Αυτή η κληρονομιά είναι ζωντανή. Δεν θα παραδώσουμε στις νέες γενιές «μουσείο». Αλλά μια μεγάλη, ζωντανή σύγχρονη παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρωτοστατεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης.

«Καλούμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσουμε και πάλι ένα καθοριστικό ιστορικό ρόλο»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στη ευρύτερη παράταξη.

Υπογράμμισε ότι είναι έντονη αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει τη νέα αλλαγή στην χώρα για την έξοδο από τη κρίση, καθώς ούτε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο συντηρητική πολιτική της ΝΔ μπορούν να δώσουν λύσεις. « Καλούμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσουμε και πάλι ένα καθοριστικό ιστορικό ρόλο. Το μεγάλο άλμα προς το μέλλον όμως, η νέα αλλαγή, απαιτεί μεγάλες και τολμηρές υπερβάσεις», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και συμπλήρωσε: «Ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε. Δημιουργούμε τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη ο τόπος. Το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

«Στο χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί αλλά να προηγείται και να ηγείται!»

Τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν αφαιρούμε δυνάμεις και δεν διαιρούμε την προοδευτική παράταξη. Προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε. Για την διαμόρφωση των όρων μιας πλειοψηφικής πρότασης εξουσίας. Όλοι μαζί μπορούμε. Γιατί στο χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί αλλά να προηγείται και να ηγείται!».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για μεγάλη Κεντροαριστερά, με μέτωπα απέναντι στον λαϊκισμό και τον αντι-ευρωπαϊσμό που δεν συμφωνεί με τη συγκρότηση ενός ιδεολογικά άμορφου μεσαίου χώρου, γιατί αυτός θα καταρρεύσει πολιτικά, αφού πρώτα εξυπηρετήσει την συντηρητική παράταξη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ