Γεννηματα: Όσο ταχύτερα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα

Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει αλλιώς την πραγματικότητα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και ωμή χρήση της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Γεννηματά: Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πέφτουν στο κενό

Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό».

«Το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλιμάκωσε τη κριτική της υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της. Ο κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως. Έσπευσε μάλιστα και ο κ. Κοντονής, ο αρμόδιος υπουργός να πάρει θέση. Οφείλει όμως να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών;».

«Όσο ταχύτερα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο»

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε με έμφαση ότι «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο. Όποιος δεν θέλει να μπει η χώρα σε νέα αδιέξοδα, σε νέο φαύλο κύκλο, έχει λύση: Να ενισχύσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η χώρα χρειάζεται επί τέλους την Εθνική Συνεννόηση για μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει απτά αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια»

Για τις αποφάσεις του Eurogroup είπε ότι δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και πως όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας. «Επιχειρείτε να αποπροσανατολίσετε. Βάλατε πέντε στόχους τι έγινε; Τίποτα απ’ όλα αυτά; Μηδέν στο πηλίκο», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμφώνησε ό,τι ήθελε ο Σόιμπλε δεσμεύοντας τη χώρα σε συνεχή λιτότητα. «Οι καλοί, κ. Τσίπρα, δεν κέρδισαν. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια», τόνισε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ