Γεννηματά: Λύση χρέους στο πλαίσιο της απόφασης του 2012

«Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο»

Κεντροαριστερά: Οι επόμενες κινήσεις της Φώφης Γεννηματά

Αναδιάρθρωση και ελάφρυνση χρέους, στο πλαίσιο της απόφασης του 2012, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Ορυκτός πλούτος-Ασφαλιστικό σύστημα- Απασχόληση», που έγινε στη Βουλή.

Φώφη Γεννηματά: «Όσο καθυστερεί η απόφαση υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας

«Όσο καθυστερεί αυτή η απόφαση, εγκλωβιζόμαστε σε στόχους για ιδιαίτερα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αναπαράγεται το δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Και η λύση επιβάλλεται να είναι στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup του 2012 που περιελάμβανε προβλέψεις για χαμηλότερα επίπεδα χρέους μεσοπρόθεσμα, εξομάλυνση του τρέχοντος χρηματοδοτικού “λόφου” μετά το 2020 και τη χαλάρωση της χρηματοδότησής του».

«Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο»

Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί, όπως οι ίδιοι οι εταίροι μας έχουν δεσμευθεί από τότε, χωρίς «αν» και «εφόσον», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι «είναι αδύναμη και ανίκανη να αξιοποιήσει αυτές τις προσπάθειες και να οδηγήσει σε θετικές λύσεις. Είναι όμηρος των δεσμεύσεων και των υπογραφών της. Γι αυτό και όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο».

Κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ψήφισε σειρά από νέα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες και ειδικά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ