Γεννηματά: Το 75% των νέων αναζητούν να φύγουν από τη χώρα

«Ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει»

Γεννηματά: Όσο παραμένει ο Τσίπρας στην εξουσία προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη

«Πολλά μεγάλα λόγια, δήθεν προοδευτική πολιτική και στην πράξη οπιστοδρόμηση» είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που έκανε λόγο για πολωτική διαδικασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της επί της συζήτησης του νομοσχεδίου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα».

Φώφη Γεννηματά: Το 75% των νέων είναι απογοητευμένοι και αναζητούν να φύγουν από τη χώρα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «το 75% των νέων είναι απογοητευμένοι και αναζητούν να φύγουν από τη χώρα και αντί να μιλούμε για αυτά έχουμε τη στείρα αντιπαράθεση».

Η κ. Γεννηματά, με αφορμή τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και η αλήθεια θα έλθει στο φως. Ο έλεγχος θα γίνει και οι ευθύνες θα καταλογιστούν. Οι πολίτες, ήδη, γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να επενδύσουμε στη γνώση με ένα σύγχρονο σύστημα»

Αναφορικά με την Παιδεία, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  τόνισε πως το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πυλώνας του κράτους. «Σήμερα, το μεγάλο μας στοίχημα είναι να επενδύσουμε στη γνώση με ένα σύγχρονο σύστημα, που θα γίνει εργαλείο για την υπέρβαση της κρίσης». Ωστόσο, «βασική προϋπόθεση είναι η εθνική συνεννόηση. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν πιστεύει στον διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία κακή ταξική επιλογή και προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα κομματικά» επισήμανε, κατηγορώντας και τη ΝΔ ότι «καλλιεργεί τον φόβο για να συσπειρώνει το κομματικό της ακροατήριο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν την εκπαίδευση».

«Ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει»

Επίσης, δήλωσε ότι συμφωνεί με τα δωρεάν μεταπτυχιακά των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση ότι «ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει» υπογραμμίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τις εκλογές θα ζητήσει την αλλαγή του.

«Η ελευθερία διακίνησης ιδεών πρέπει να προστατεύεται όπως και τα ιδρύματα που στο όνομα του ασύλου τα μετατρέπουν σε χώρους ανομίας. Καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ