Γεωργιάδης: «Να κλείσει την αξιολόγηση ή να πάει σε εκλογές»

«Και η 7η Απριλίου φαίνεται να χάνεται»

Γεωργιάδης: Το δημοκρατικό πολίτευμα εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών

Ενόψει ενός σκληρού διλήμματος βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η κυβέρνηση είτε θα πάρει μία δύσκολη απόφαση για να κλείσει η αξιολόγηση ή πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Real FM, σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και εάν πιστεύει ότι επαναλαμβάνεται το καλοκαίρι του 2015 ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «από ότι φαίνεται χάνουμε άλλη μία ημερομηνία, η 7η Απριλίου από ότι φαίνεται χάνεται».

«Η συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ χρήσιμη είναι αλλά να ξέρετε ότι η ιδέα ότι με πολιτική παρέμβαση μπορεί να επιστρέψει η τρόικα είναι λανθασμένη.

Την έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και όχι μόνο από την παρούσα κυβέρνηση για να είμαι δίκαιος. Εάν δεν φτάσεις σε staff level agreement με την τρόικα, η Άνγκελα Μέρκελ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει και μάλιστα τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές της», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε κρίσιμο σημείο η αξιολόγηση

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Άρα νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Εάν ο κ. Τσίπρας αυτό που επιζητά είναι πολιτική παρέμβαση της κ. Μέρκελ, θα εκπλαγώ αν το δω να συμβαίνει.

Είμαστε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μία δύσκολη απόφαση, ή θα πρέπει να την πάρει και να κλείσει η αξιολόγηση αφού έχασε τόσο χρόνο και βρεθήκαμε εδώ ή εάν κρίνει ότι δεν μπορεί να την πάρει πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές για να δώσει τουλάχιστον στον επόμενο την ευκαιρία να έχει χρόνο για να κλείσει την αξιολόγηση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ