Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική

Γεωργιάδης: Τέτοιος ψεύτης δεν έχει ξαναγεννηθεί στον πλανήτη

«Εποικοδομητική ανάπτυξη με αυτό το ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να υπάρξει. Για να δουλεύει κάποιος πρέπει να υπάρχουν δουλειές», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική

«Εποικοδομητική ανάπτυξη με αυτό το ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να υπάρξει. Για να δουλεύει κάποιος πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Για να υπάρχουν δουλειές, πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις. Για να υπάρχουν επενδύσεις, πρέπει αυτός που θα αποφασίσει να κάνει μια επένδυση, να έχει προσδοκία κέρδους. Όταν έχεις φτάσει όμως να παίρνεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε προκαταβολή φόρου το 80%, τότε προφανώς αυτός που έχει τα χρήματα δεν θα κάνει επένδυση εδώ θα επιλέξει να πάει κάπου αλλού. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική» ανέφερε.

Η ΝΔ, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, θα «εφαρμόσει» την ακριβώς αντίστροφη λογική, δηλαδή θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το είχε κάνει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Άλλο οι στόχοι, άλλο ο δρόμος προς την επίτευξή τους»

Με τους θεσμούς –είπε ο κ. Γεωργιάδης– δεν μπορείς να αλλάξεις μονομερώς τους στόχους. Άλλο οι στόχοι, άλλο ο δρόμος προς την επίτευξή τους. Οι στόχοι είναι σε συμφωνία. Ο δρόμος προς επίτευξή τους, όμως, είναι θέμα πάντοτε της κυβέρνησης. Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ακριβώς αυτή: Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα να μειώσει τους φόρους και το πέτυχε σε κάποιον βαθμό και εάν ολοκληρωνόταν η θητεία του σίγουρα θα το είχε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό (…). Ο κ. Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία, έκανε ακριβώς το ανάποδο, μεγάλωσε το κράτος και τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα μεγάλωσε πολύ τους φόρους και τις εισφορές».

«Η ΝΔ βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η εποχή της αλαζονείας έχει παρέλθει. Η ΝΔ βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη (…) νομίζω στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τώρα στην επόμενη, θα δούμε. Δεν μπορώ να κάνω τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη».

«Δεν φαντάζομαι ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει το αίτημα της ΝΔ αφού το ζήτησε μόνος του»

Για την υπόθεση του Noor 1 και την εξεταστική που ζητά η ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Καμμένος το ζήτησε (…) Τη μια μέρα μας ζητάνε να καταθέσουμε αίτημα και μόλις καταθέτουμε, μας λένε ότι κάνουμε αντιπερισπασμό. Δεν φαντάζομαι ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει το αίτημα της ΝΔ αφού το ζήτησε μόνος του».

«Εάν γινόταν εξεταστική θα λύναμε αυτή τη σκιά πολύ γρήγορα, εάν δεν γίνει εξεταστική θα είμαστε σε ένα σημείο που θα “σέρνεται” αυτή η υπόθεση για δύο τρεις μήνες, παραπάνω δεν θα πάρει, γιατί η Δικαιοσύνη θα ανοίξει τους λογαριασμούς ούτως ή άλλως» επισήμανε και σε άλλο σημείο τόνισε: «Οι γραμμές Χριστοφορίδη και Τζίβα θα ανοίξουν υποχρεωτικά από την εισαγγελικές Αρχές».

«Έχω κάνει μέχρι στιγμής δύο φορές αίτημα να προσέλθω στην εξεταστική για το “Ερρίκος Ντυνάν”  και αυτοί αρνούνται να με καλέσουν μέχρι στιγμής»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ο λαός λέει μια ωραία παροιμία: καθαρός ουρανός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εμένα όταν μου είπαν για το “Ερρίκος Ντυνάν” όχι μόνο ψήφισα για την εξεταστική, αλλά έχω κάνει μέχρι στιγμής δύο φορές αίτημα να προσέλθω στην εξεταστική και αυτοί αρνούνται να με καλέσουν μέχρι στιγμής. Γιατί θέλω να πάω; Γιατί γνωρίζω ότι έχω απαντήσεις για όλα όσα με κατηγορούν και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα πάω εκεί να τα παρουσιάσω στον ελληνικό λαό. Εγώ που αισθάνομαι και είμαι αθώος, θέλω να πάω στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Καμμένος γιατί δεν θέλει να πάει;».

Για το νέο «ναυάγιο» στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως η αδιαλλαξία της Τουρκίας οδήγησε σ’ αυτή την εξέλιξη και συμπλήρωσε πως «είναι προφανές και από τον διεθνή Τύπο για πρώτη φορά ότι όλη η ευθύνη για το ναυάγιο χρεώνεται στην Τουρκία».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ