Και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έλαβε τη 13η σύνταξη

Ότι έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς ισχυρίζεται ο βουλευτής της ΝΔ

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Αυξάνονται οι βουλευτές που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Όπως ανέφερε δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς. Σε κοινωνικά συσσίτια, σε εκκλησίες και ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑμΕΑ δύο air-conditions.

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Ευθύνεται η κυβερνητική ανικανότητα

«Η κυβερνητική ανικανότητα , η προχειρότητα , η ανάγκη της κυβέρνησης για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις οδήγησε τα Χριστούγεννα του 2016 στην καταβολή ενός επιδόματος φιλανθρωπίας που βαπτίστηκε 13η σύνταξη, χωρίς έλεγχο, εισοδηματικά κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις και έλαβα το επίδομα χωρίς να το αιτηθώ, χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να το ξέρω, χωρίς να το περιμένω και ως γνωστόν χωρίς να το έχω ψηφίσει στη Βουλή.

Τα Χριστούγεννα όπως σταθερά κάνω κάθε χρόνο, και είναι γνωστό αυτό, ενίσχυσα το δίκτυ αλληλεγγύης προς αδύναμους συμπολίτες. Δίκτυ αλληλεγγύης που σταθερά διατηρώ για πολλά χρόνια χωρίς να το δημοσιοποιώ. Έτσι αυτά τα λεφτά όπως και άλλα από προσωπικά και οικογενειακά εισοδήματα διατέθηκαν για τα κοινωνικά συσσίτια ενοριών σε όλη την Αττική. Σε σωματεία που υποστηρίζουν την επιβίωση αδύναμων συμπολιτών μας, τα οποία ανέρχονται σε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που έλαβα. Ενδεικτικά αναφέρω ενορίες σε Περιστέρι, Καματερό, Αγ. Βαρβάρα. Το σωματείο των ρακοσυλλεκτών, ένα σωματείο που έχει ως μέλη του βιοπαλαιστές και αγωνιστές της ζωής.

Δεν κοινοποιώ από θέση αρχής τις ευχαριστήριες επιστολές των ενοριών και των σωματείων. Είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προς τεκμηρίωση και μόνο των λεγομένων μου. Λεγόμενα που αποδεικνύουν ότι διέθεσα δεκαπλάσια από τα λεφτά που έλαβα σε δράσεις αλληλεγγύης.

Προέρχομαι από μια φτωχή γειτονιά της Αττικής. Πάλεψα όπως και δεκάδες άλλες χιλιάδες της γενιάς μου για τη βελτίωση της ζωής μας σπουδάζοντας και δουλεύοντας σκληρά. Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε προσπαθώ να ενισχύω τους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση τους».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ