Αλλαγή στο ημερήσιο σύστημα ιατρικών επισκέψεων ζητούν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Σε 4ωρη στάση εργασίας σήμερα γιατροί κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου που από τις 2/10/2017 καθορίζει το νέο σύστημα ιατρικών επισκέψεων για τους συμβεβλημένους στον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, αιτείται με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση τονίζει ότι ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, καθορίζονται οι 20 επισκέψεις. Επίσης, ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός οι 100 επισκέψεις. Σύμφωνα, όμως, με τους γιατρούς, τα παραπάνω σημαίνουν ότι «δεν υπάρχει ημερήσιο μέγιστο όριο, αρκεί στις 5 εργάσιμες ημέρες ο αριθμός να μην ξεπερνά τους 100, οπότε ο ανώτατος μέσος όρος θα είναι 100/5=20 ημερησίως». Όπως σημειώνει το προεδρείο της Ένωσης, «αρκετοί γιατροί βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να καταχωρήσουν επισκέψεις πέραν της 20ης και να μην τις αποζημιωθούν τελικά».

Το νέο σύστημα επισκέψεων

Το νέο σύστημα επισκέψεων από το οποίο εξαιρούνται τα επείγοντα προβλέπει ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, θα είναι 20 και ο χρόνος της καθεμίας καθορίζεται, σύμφωνα με τους «κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής», στα 15 λεπτά. Καθορίζονται, επίσης, ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς οι 100 επισκέψεις.

Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού (e-ΔΑΠΥ) το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από 2 Οκτωβρίου. «Η καταχώρηση ωραρίου διαθέσιμων ιατρικών επισκέψεων αποτελεί προϋπόθεση εκτέλεσης οποιασδήποτε επίσκεψης ή προγραμματισμού ραντεβού, εντός του υφιστάμενου μηνιαίου ορίου επισκέψεων. Το ημερήσιο ωράριο και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, καταγράφεται με την εκάστοτε ημερομηνία έναρξης ισχύος, που θα δηλωθεί».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ