Γιατροί και φαρμακοποιοί φέρνουν αντίρρηση με την νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας

Φαρμακοποιοί και γιατροί ζητούν την απόσυρση της νέας ρύθμισης δηλώνοντας ότι , «επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών».

farmaka

 

Ψηφίστηκε νέα ρύθμιση του υπογείου Εργασίας, η οποία είναι ότι «αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα».

Επομένως, γιατροί και φαρμακοποιοί εκφράζουν έντονα τη αντίρρηση τους με σχετικές ανακοινώσεις τους.

Ακόμα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ) με την σειρά του χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «απαράδεκτη και φορομπηχτική», με την οποία, όπως παραθέτει, «επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών».
Επιπροσθέτως, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αναφέρει για «εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών» και απευθύνεται στα μέλη του ώστε «να οργανώσουν την αντίδρασή τους, πάνω στα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους».
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΦΣ καλεί την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση  «η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτήν τη στιγμή στηρίζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».
Ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι αυτή η επιβάρυνση της νέας ρύθμισης, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή, προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε προσπάθειες να εξαλείψουμε».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ