Ρωμανιάς: Το συνταξιοδοτικό αντιμετωπίστηκε με γονατογραφήματα

Ρωμανιάς: Το συνταξιοδοτικό αντιμετωπίστηκε με γονατογραφήματα

«Από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τώρα, έχουν ψηφιστεί 17 συνταξιοδοτικοί νόμοι, με κύριο χαρακτηριστικό ότι ο κάθε μεταγενέστερος τροποποιεί ή καταργεί διατάξεις των προγενέστερων. Αυτό σημαίνει πως η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού έχει γίνει με γονατογραφήματα», τόνισε ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ως ομιλητής σε εκδήλωση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α» (Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρωμανιάς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική για το συνταξιοδοτικό, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη και κανένα στοιχείο για το τι θα γίνει μετά το 2020 με τις συντάξεις.

«Μιλούμε για ένα συνταξιοδοτικό το οποίο στηρίζεται στον αέρα και αντιμετωπίζει ευκαιριακά τα τρέχοντα ζητήματα των συντάξεων»

Ο κ. Ρωμανιάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι τα έσοδα από τον ΕΦΚΑ πάνε για τις συντάξεις και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ελλείμματα από τις φορολογίες». Τέλος, σχετικά με υπόθεση των συντάξεων χηρείας, είπε ότι «η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει είναι πολύ κακή».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ