Γραμμή καταγγελιών για τη διαφθορά στις επενδύσεις

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πάταξη της διαφθοράς και της απάτης στα επενδυτικά σχέδια των αναπτυξιακών νόμων

Γραμμή καταγγελιών για τη διαφθορά στις επενδύσεις

Τις ηλεκτρονικές καταγγελίες των πολιτών για περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς αναφορικά στις επενδύσεις των αναπτυξιακών νόμων, λαμβάνει, πλέον, η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω ειδικής πλατφόρμας στο Διαδίκτυο. Η γραμμή καταγγελιών θα έχει στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της απάτης στα διάφορα επενδυτικά προγράμματα

Παρεμβάσεις για τη διαφάνεια και ακεραιότητα των διαδικασιών

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση, ependyseis.gr, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες, για περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς σχετιζόμενες με επενδυτικά σχέδια, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, εντάσσεται σε ένα σύνολο παρεμβάσεων με στόχο την κατοχύρωση της διαφάνειας και της ακεραιότητας των διαδικασιών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της απάτης.

Η αρμόδια εθνική αρχή υποδοχής των καταγγελιών είναι η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ελληνική υπηρεσία AFCOS).

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ