ΓΣΕΕ: Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη

Πίεση από τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα για την καταδίκη της απόφασης Τραμπ

ΓΣΕΕ: Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκφράζει την ανησυχία της για την πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση «δημιουργεί εμπόδια σε μια ενωμένη δράση για το κλίμα και θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας παγκοσμίως».

Πίεση από τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα για την καταδίκη της απόφασης Τραμπ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα ασκεί πίεση στους ευρωπαίους ηγέτες να καταδικάσουν την απόφαση Τραμπ, ενώ υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα μαζικής και συλλογικής προσπάθειας για αναστροφή της συγκεκριμένης απόφασης της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Επίσης, επισημαίνεται η πρόκληση που έχουν οι παγκόσμιοι ηγέτες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή με τρόπο που να δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, μέσω επενδύσεων, καινοτομιών και ισχυρών δημοσίων υπηρεσιών, επιτρέποντας στους εργαζόμενους και στις βιομηχανικές περιοχές να κάνουν τη μετάβαση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

ΓΣΕΕ: Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη

«Η ΓΣΕΕ είναι πιστή στην δέσμευσή της για τη διασφάλιση των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς περιβαλλοντικές συμφωνίες. Για τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι συνέπειες είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη και είμαστε ήδη μάρτυρες των αρνητικών συνεπειών, λόγω των κλιματικών επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιτακτική για την διασφάλιση των ήδη υπαρχόντων καθώς και την δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ