Κλινική Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ιατρική κλινική ιδρύεται στην Λάρισα με σκοπό οι ειδικοί ιατροί να υποδέχονται τα περιστατικά σε πραγματικό χρόνο και όχι στην αναμονή

entatikh1

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας ιδρύει Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Ιούνιο.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος,δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και να έχουμε ένα νέο τοπίο στο νοσοκομείο της Λάρισας».

Ο κ. Νάνος εξήγησε ότι το «ένα τμήμα θα είναι το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ιατρεία, ενώ το δεύτερο θα είναι το τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, με 20 κλίνες, όπου θα αντιμετωπίζονται οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «Η λειτουργία της νέας δομής στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, θα περιλαμβάνει μια νέα υπηρεσία διαλογής περιστατικών με την δημιουργία δύο ιατρείων, όπου ειδικοί ιατροί θα υποδέχονται τα περιστατικά σε πραγματικό χρόνο και όχι στην αναμονή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Νάνος,«κατά μέσο όρο, ο αριθμός ασθενών που καταφθάνουν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε κάθε ημέρα εφημερίας, είναι 350 με 400 άτομα» και τονίζει «πως ο σχεδιασμός για την λειτουργία της κλινικής έχει ως στόχο να μην υπάρχει αναμονή και ουρές στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επισήμανε στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πως έχει ήδη προκηρυχτεί μια θέση επιμελητή β’ για τα επείγοντα και πως θα γίνουν και μετακινήσεις ειδικών ιατρών, ώστε να υποστηριχτεί η λειτουργία αυτής της κλινικής».

Ο κ. Νάνος τόνισε επίσης, «πως υπάρχει πρόταση στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Οργανισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα αυτοτελές τμήμα με νέες θέσεις ειδικών ιατρών, ενώ το κόστος που αφορά την αναδιαμόρφωση των χώρων θα φτάσει τα 30.000 ευρώ».

Τέλος ανέφερε, «πως υπάρχει και πρόταση προς το υπουργείο Υγείας, ώστε να δοθεί ένα κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ, για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και των δύο νοσοκομείων της Λάρισας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ