Η λάθος διατροφή “επιτίθεται” στο παιδικό εγκέφαλο

Το πρόχειρο φαγήτο μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά σχιζοφρένεια και η ψυχωτική διπολική διαταραχή.

junk-food

 

Είναι ευρέως γνωστό ότι η σωστή διατροφή των παιδιών εξασφαλίζει την υγεία τους και την μακροζωία τους. Αντίθετα, το πρόχειρο φαγητό “επιτίθεται” στο εγκέφαλό του παιδιού.

Δυστυχώς όμως σήμερα, οι περισσότερες Ελληνίδες εργαζόμενες μητέρες δεν στρέφουν την προσοχή τους όσο χρειάζεται στην διατροφή των παιδιών τους, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι αγχώδης και γρήγορος.

Οι σύγχρονοι γονείς προτιμούν κάτι επεξεργασμένο ή συσκευασμένο για τη διατροφή των παιδιών τους. Μαζί με αυτό έρχεται και η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης, καθώς και η κακής ποιότητας λιπαρών που δίνουν διάσταση σε πολλά προβλήματα των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα τα παραπάνω εξαντλούν τα αποθέματα μιας σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων. Αυτή η πρωτεΐνη ονομάζεται ρεελίνη και εντοπίζεται στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό.

Η σχιζοφρένεια και η ψυχωτική διπολική διαταραχή είναι μερικές από τις ασθένειες όπου υπάρχει σημαντική χαμηλή έκφανση της πρωτεΐνης αυτής.

Εν κατακλείδι, η σημαντική μείωση της ρεελίνης μπορεί να προκαλέσει αργότερα κατά την διάρκεια της ζωής ενός παιδιού τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αυτισμό και επιληψία κροταφικού λοβού. Συνίσταται η προσοχή των γονέων στην σωστή διατροφή των παιδιών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ