Η Ford θέλει να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Η Ford θέλει να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης για  τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, όμως δεν παίρνουν την απόφαση να το αποκτήσουν λόγω έλλειψης σταθμών φόρτισης.

Για να προσπεραστεί αυτός ο προβληματισμός, η Ford επινόησε μία φιλοσοφία η οποία έχει ως βάση τη χρήση δεδομένων μεγάλου όγκου προκειμένου να εντοπιστούν τα ιδανικά σημεία για την εγκατάσταση νέων σταθμών ταχείας φόρτισης.

Επιστήμονες της εταιρείας επεξεργάστηκαν αυτά τα δεδομένα ,συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου στάσεων των αυτοκινήτων, προκειμένου να εντοπίσουν τα πλέον κατάλληλα σημεία ώστε οι οδηγοί να εντάξουν τη φόρτιση στην πορεία των δρομολογίων τους, αντί να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έξτρα διαδρομές, καθυστερώντας την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.

Μετά από μία ανάλυση σε βάθος οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρόσβαση σε σημεία φόρτισης καθ’ οδόν προς τον προορισμό μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με ένα σχετικά μικρό αριθμό στρατηγικά τοποθετημένων σταθμών ταχείας φόρτισης.

Αυτό σημαίνει ότι η Ford θα μπει στη διαδικασία να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης σε καίρια σημεία εφόσον δεν υπάρχουν από άλλες δομές στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ