Η Σαρλίζ Θέρον υπέρ των ουδέτερων ως προς το φύλο τελετών απονομής βραβείων

απονομής

Οι τελετές απονομής βραβείων ουδέτερες ως προς το φύλο κάποτε ακούγονταν σαν αποκύημα φαντασίας στο Χόλιγουντ. Τώρα, όμως, η ιδέα αποκτά στήριξη από μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σαρλίζ Θέρον κλήθηκε πριν από την τελετή απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων του Χόλιγουντ (Hollywood Film Awards) να σχολιάσει αν πρέπει να εισαχθούν κατηγορίες βραβεύσεων ουδέτερες φύλου και απάντησε: “Ας ελπίσουμε σύντομα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σε ορισμένες τελετές απονομής βραβείων, όπως τα Grammys και MTV Movie and TV Awards, έχουν ήδη υιοθετήσει ουδετερότητα ως προς το φύλο και πλέον δεν απονέμουν βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερος Άνδρας ή Καλύτερη Γυναίκα.

Όταν η Έμμα Γουάτσον κέρδισε το πρώτο βραβείο MTV ουδέτερο φύλου το 2017,  το παρέλαβε με τα λόγια: “Η μόνη διάκριση πρέπει να είναι μεταξύ κάθε εξαιρετικής ερμηνείας”.

Ωστόσο, η κατάργηση των βραβείων με φύλο εξακολουθεί να μην είναι εφικτή για περισσότερο παραδοσιακές τελετές απονομής βραβείων στο Χόλιγουντ, όπως των Emmy και των Oscar.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ