Τα προβλήματα του ιατρικού κλάδου στο επίκεντρο της συνάντησης ΙΣΑ-ΕΟΠΥΥ

ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ: Διευκρινίσεις για την ασφαλιστική ικανότητα 2018

Τα φλέγοντα ζητήματα της υγείας και του ιατρικού κλάδου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Τάκη Γεωργακόπουλο.

Στο τραπέζι μπήκαν ζητήματα όπως είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με όσους γιατρούς το επιθυμούν, οι «δυσλειτουργίες» του συστήματος συνταγογράφησης που «παρεμποδίζουν την ορθή άσκηση της ιατρικής επιστήμης», η ανάγκη κατάρτισης θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τα εμπόδια στην συνταγογράφηση σημαντικών για τον ασθενή εξετάσεων και φαρμάκων, όπως για παράδειγμα εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, κ.ά.

Ιατρικό Brain drain

Ο Γιώργος  Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, επεσήμανε τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί με τη μετανάστευση στο εξωτερικό των νέων γιατρών, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησής τους από τον ΕΟΠΥΥ, για «να ανατραπεί η μεγάλη αυτή αιμορραγία για τη χώρα μας» και να εξυπηρετείται καλύτερα ο ασφαλισμένος.

Ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κατάχρηση των αντιβιοτικών και την λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή. «Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη φάμπρικα που έχει οδηγήσει τη χώρα μας να έχει το θλιβερό ρεκόρ σε πολυανθεκτικά μικρόβια που σκοτώνουν εκατοντάδες Έλληνες κάθε χρόνο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διακόπτει τη σύμβαση με τα φαρμακεία που πωλούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, γιατί τίθεται σημαντικό ζήτημα δημόσια υγείας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος,  ανακοίνωσε  την πρόθεση του Οργανισμού να συνεργαστεί στενά με τον ΙΣΑ, προς όφελος της δημόσιας υγείας. Όπως ανέφερε, «το σύστημα συνταγογράφησης έχει προβλήματα και πρέπει να αναπροσαρμοστεί».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ