ΤτΕ: Αύξηση 638 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές καταθέσεις το Μάιο

Λιαγκόρβας: Κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων αν δε γίνουν πλειστηριασμοί

Αυξημένες κατά 638 εκατ. ευρώ εμφανίζονται το Μάιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν στα 119,4 δισ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις εμφανίζουν 852 εκατ. ευρώ υψηλότερο ποσό, ενώ αντίθετα τα νοικοκυριά έβγαλαν 214 εκατ. ευρώ από τα γκισέ.

Ιδιωτικός τομέας

Αύξηση κατά 638 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 139 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,4% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.
Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις

Αύξηση κατά 852 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 583 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 12,9% από 14,5% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 665 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 935 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 186 εκατ. ευρώ, το Μάιο του 2017, έναντι αύξησης κατά 352 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Μείωση κατά 214 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 444 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,5% από 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ