Το ίδρυμα του Τζόρτζ Κλούνεϊ στο πλευρό του Southern Poverty Law Center

george_clooney

Το ίδρυμα του Τζόρτζ Κλούνεϊ πρόκειται να συνεργαστεί με το Southern Poverty Law Center (SPLC) με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να μπορέσει το SPLC να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των ομάδων μίσους στην Αμερική.

Το ίδρυμα Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έχει χορηγήσει ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ και την απροθυμία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τα επεισόδια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ-ΠΕ.

«Η Αμάλ κι εγώ να προσθέσουμε τη φωνή μας -και την χρηματική βοήθεια- στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα», δήλωσε ο Κλούνεϊ προσθέτοντας ότι «στον φανατισμό και το μίσος δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο πλευρές».

Το ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη συνιδρύθηκε από το ζευγάρι το 2016 για να προωθήσει τη δικαιοσύνη σε δικαστήρια και κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Το SPLC είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων μίσους και άλλων εξτρεμιστών, παρακολουθώντας σήμερα πάνω από 1.600 εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το Southern Poverty Law Center στις προσπάθειές του να αποτρέψει τον βίαιο εξτρεμισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ζευγάρι και προσθέτει: «Αυτό που συνέβη στο Σάρλοτσβιλ και αυτό που συμβαίνει στις κοινότητες της χώρας μας απαιτεί τη συλλογική δέσμευση για να αντισταθούμε στο μίσος».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ