ΙΣΑ: Επιστολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές

«Να καταθέσει ο Πολάκης τα στοιχεία για τα φακελάκια στη δικαιοσύνη»

Την άμεση εφαρμογή της διάταξης αναφορικά με τους γιατρούς–μέλη του ΙΣΑ που έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης και διακιούνται απαλλαγής του 50% στις ασφαλιστικές εισφορές τους ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με σχετική επιστολή του προς τον Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Όπως σας είναι γνωστό δυνάμει του άρθρου 39 παρ. 13 του Ν. 4387/2017, προβλέφθηκε η δυνατότητα των ασφαλισμένων που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης, σε συνέχεια υποβολής αίτησής τους, να καταβάλουν μειωμένη κατά 50% την ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί. Μάλιστα το ζήτημα αυτό είχαμε θέσει και στην συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει στα γραφεία του ΕΦΚΑ με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γιώργο Πατούλη, και μας είχατε ενημερώσει ότι αναμένατε να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση προκειμένου να εφαρμοσθεί η σχετική διάταξη.

Επειδή από την δημοσίευση του ανωτέρω Νόμου, έχει παρέλθει 1 ½ έτος, από την δε συνάντησή μας 5 μήνες, γεννάται το ερώτημα πότε θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε την εν λόγω διάταξη.

Οι διαμαρτυρίες των ιατρών – μελών μας είναι πλέον καθημερινές, καθώς πρόκειται για ένα δικαίωμά τους που προβλέπεται από το Νόμο και δεν τελεί υπό κάποια αναβλητική αίρεση.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις των συναδέλφων και να εφαρμοσθούν όσα ο Νόμος ορίζει.

Σε αναμονή της ενημέρωσής σας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ