ΙΣΑ: 92 χρόνια δυναμικής προσφοράς στη Δημόσια Υγεία

ΙΣΑ: Το υπουργείο Υγείας δίνει χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από το χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν της χώρας καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, για την παρουσίαση της έκδοσης του ιστορικού Λευκώματος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 1924-2016, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στην Αθήνα.

92 χρόνια δυναμικής παρουσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιστορικού χώρου της Βιβλιοθήκης, ζωντάνεψε η διαδρομή 92 ετών δυναμικής παρουσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη διάρκεια της οποίας αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες και δόθηκαν σημαντικοί αγώνες προς όφελος των ιατρών, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας. Παρουσιάστηκε το ιστορικό Λεύκωμα που αποτελεί τη σημαντικότερη έκδοση του ΙΣΑ και έχει στόχο να αποδώσει φόρο τιμής, στους ιατρούς της Αθήνας, για την προσφορά τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βράβευσε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους και την προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. οι κάτωθι:

• Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»

• Γρηγόριος Σκαλκέας – Καθηγητής Χειρουργικής, Ακαδημαϊκός

• Γεώργιος Δαΐκος – Επίτιμος Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών

• Θανάσης Μαρτίνος – Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime Limited

• Εμμανουήλ Καλοκαιρινός – τ. Πρόεδρος ΠΙΣ

• Φραγκλίνος Παπαδέλλης – τ. Πρόεδρος ΙΣΑ

• Χρήστος Γιαννάκης – τ. Πρόεδρος ΙΣΑ

• Κωνσταντίνος Οικονόμου – τ. Πρόεδρος ΙΣΑ

• Γεώργιος Παπαστρατής – τ. Πρόεδρος ΙΣΑ

• Σωτήρης Ρηγάκης – Επίτιμος Πρόεδρος ΙΣΑ

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μίλησε για τον αγώνα που έδωσε διαχρονικά ο ΙΣΑ, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο ΙΣΑ πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες, διαχρονικά, σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές περιόδους της Ελλάδος, υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Για αυτή την ιστορική διαδρομή των 92 ετών, όλοι εμείς που αποτελούμε μέλη του ΙΣΑ, είμαστε περήφανοι. Γιατί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες, η οικογένεια των Ιατρών της Αθήνας ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει διαχρονικά, τόσο ο ιατρικός κόσμος, όσο και η κοινωνία των πολιτών.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα και θα εξαντλήσει όλα περιθώρια για να προασπίσει τη Δημόσια υγεία και να διασφαλίσει την επαγγελματική επιβίωση και την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου». Αναφερόμενος στην έκδοση του Λευκώματος ο κ. Πατούλης είπε χαρακτηριστικά ότι «ευελπιστούμε πως η έκδοση αυτή θα αποτελέσει όχι μόνο πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές νέων ιατρών, αλλά και πηγή έμπνευσης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ Σ. Ρηγάκης, παρουσίασε το Λεύκωμα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις σημαντικές δράσεις του ΙΣΑ από το 1924 που έγινε η πρώτη του συνεδρίαση μέχρι σήμερα.

«Σε αυτό το Οδοιπορικό των 92 χρόνων ζωής του Συλλόγου, ο αναγνώστης του Λευκώματος, θα διαπιστώσει ότι ο δρόμος δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα ωστόσο ο ιατρικός κόσμος πάντα ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στο μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί», σχολίασε ο κ. Ρηγάκης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την εκφώνηση του Όρκου του Ιπποκράτη από τον Νικήτα Τσακίρογλου ενώ τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν οι Trinity Electric String Trio.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επιφανή μέλη του ιατρικού και πολιτικού κόσμου ,εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι Επιστημονικών Εταιριών, Επαγγελματικών Ενώσεων, Φαρμακευτικών Εταιριών και πλήθος κόσμου. Ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πατήρ Γαβριήλ ,εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ