ΙΣΑ: Προσπάθεια επιστημονικής κι επαγγελματικής εξαθλίωσης των ιατρών

Γιώργος Πατούλης: Οι ιδιώτες γιατροί υπέστησαν διωγμό, οι νοσοκομειακοί εμπαίζονται συστηματικά

ΙΣΑ: Το υπουργείο Υγείας δίνει χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δριμεία επίθεση εξαπολυει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης στην κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων, κάνοντας λόγο για «λαίλαπα μέτρων την τελευταία διετία», που «οδήγησε τον ιατρικό κλάδο στην επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση».

Γιώργος Πατούλης: Οι ιδιώτες γιατροί υπέστησαν διωγμό, οι νοσοκομειακοί εμπαίζονται συστηματικά

«Οι ιδιώτες γιατροί υπέστησαν διωγμό, οι νοσοκομειακοί εμπαίζονται συστηματικά, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας οδηγείται στη μετανάστευση και η δημόσια υγεία καταρρέει» κάνει λόγο ο Γιώργος Πατούλης στην ανακοίνωσή του. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επισημαίνει πως «πρόσφατα δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος ανεφάρμοστου και ιδεοληπτικού» και καλεί τον ιατρικό κόσμο να μείνει  «ενωμένος να προβάλει αντιστάσεις. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να ισχυροποιηθούν για να μπορούν να προβάλουν αντίσταση στην αυθαιρεσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας».

«Ύποπτη και συντονισμένη προπάθεια για αποδυνάμωση και φίμωση»

Στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Πατούλης κάνει λόγο για «μια ύποπτη και συντονισμένη προσπάθεια» για «αποδυνάμωση και φίμωση, η οποία αποτυπώνεται πλέον και θεσμικά με το Σχέδιο Νόμου για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να αλώσει τον ιατρικό χώρο. Ενωμένοι θα δώσουμε μάχη για την επαγγελματική μας επιβίωση και τη δημόσια υγεία», καταλήγει ο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ