ΙΣΑ: Xαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το υπουργείο Υγείας

ΙΣΘ: Οι ΤΟΜΥ καταργούν την ελεύθερη επιλογή γιατρού για τους πολίτες

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους, που κατατέθηκε χθες και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν δυναμικά.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «καταστροφικό» νομοσχέδιο «που επιχειρεί να επιβάλει με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες το υπουργείο Υγείας» και καταγγέλλει τις διαδικασίες ως «πραξικοπηματικές» αφού, όπως αναφέρει, «δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

ΙΣΑ: Καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Κατηγορεί την πολιτική ηγεσία ότι «νομοθετεί καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση» και «επιπρόσθετα δίνει τη χαριστική βολή στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν, οδηγώντας σε διάλυση τμήματα και κλινικές που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα».

Γιώργος Πατούλης: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος  Πατούλης τόνισε: «Το αξιόμαχο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει μάχη για να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντιμετωπίζοντας με πρωτοφανή απαξίωση και έλλειψη σεβασμού το ιατρικό προσωπικό. Επιχειρεί απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά να νομοθετήσει ένα έκτρωμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ