Στη Βουλή σήμερα οι συνομιλίες Καμμένου για το Noor 1

Σήμερα στη Βουλή οι συνομιλίες Καμμένου για το Noor 1

Κλιμακώνεται σήμερα στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκύψει με επίκεντρο όσα ήρθαν στο φως για συνομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1».

Ερωτήσεις κατέθεσαν τόσο η Νέα Δημοκρατία- ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος- όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη- ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα» που προκύπτει από το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, «το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος». Επισημαίνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».

Για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο» κάνει λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων θα είναι παρών και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος

Η υπόθεση προκάλεσε έκρηξη στο πολιτικό σκηνικό, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90,1 ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία, ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη. Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Παραβιάζει το Σύνταγμα το μισό ποινικό κώδικα και την ηθική» τόνισε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ