Καμμένος: Ψευδές το πρωτοσέλιδο στα Νέα για τη Σαουδική Αραβία

Καμμένος: Ψευδές το πρωτοσέλιδο στα Νέα για τη Σαουδική Αραβία

«Tο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα ΝΕΑ είναι ψευδές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος αναφορικά με το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση βλημάτων πυροβολικού στη Σαουδική Αραβία, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνο για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε κι έλαβε από τη Σαουδική Αραβιά «πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες».

Όσον αφορά στη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών F-16, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει, παρά τις όποιες αντιδράσεις της ΝΔ.

Αναφορικά με τη διήμερη άδεια αποφυλάκισης του έγκλειστου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος τόνισε:

«Πολιτικά, όπως έγραψα και στο twitter είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο ο οποίος, μέχρι τώρα, δεν έχει ουσιαστικά αποκηρύξει τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί», ξεκαθαρίζοντας όμως, ότι «αυτή δεν είναι πολιτική απόφαση αλλά είναι μία απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία η εκτελεστική εξουσία δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει. Δεν είναι, δηλαδή, μία πολιτική απόφαση».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «η πρώτη έξοδος καταδικασμένου για τη 17Ν ήταν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε και μάλιστα δεν γύρισε». Ερωτηθείς για τις φυλακές τύπου «Γ» ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους και προσέθεσε ότι «οι φυλακές τύπου “Γ” δεν αλλάζουν το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση κρατουμένου».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Γιατί καλύπτει το εξώφθαλμο σκάνδαλο με τη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπουργός;

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ