Καμμένος: Θα πάμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές, για τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά, την ελεύθερη οικονομία»

«Ο Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως Κνίτες συμβούλους του»

«Κάνουν λάθος στην αντιπολίτευση εάν ψάχνουν να βρουν λόγο ρήξης στην κυβέρνηση διογκώνοντας ένα θέμα», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σε τοποθέτησή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τη διαφωνία του σχετικά με τα όσα είπε χθες περί της Ορθοδοξίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ΕΡΤ.

Πάνος Καμμένος: Θα πάμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι προσπαθεί «να ανεβάσει το θέμα», με τον πρόεδρο της Βουλής είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν μια «καλή συνεργασία», με συμφωνίες και διαφωνίες, χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του κ. Βούτση, ενώ τόνισε πως συμφωνεί με τη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία.

«Θα πάμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ειλικρινής. Εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε μεταξύ μας και εκεί που δεν συμφωνούμε, δεν προχωρούμε μαζί. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Και εάν ψάχνουν στην αντιπολίτευση να βρουν λόγο ρήξης στην κυβέρνηση, διογκώνοντας ένα θέμα κάνουν λάθος. Εμείς έχουμε βρει έναν τρόπο συνεννόησης και υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός».

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει ένα Σύνταγμα και το Σύνταγμα»

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει ένα Σύνταγμα και το Σύνταγμα. Αυτό αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του. Όμως, όταν αυτές οι δηλώσεις γίνονται από τον πρόεδρο της Βουλής, με την ιδιότητα του, έχουν ανάγκη μιας απάντησης από εμάς, τους Ανεξάρτητους Ελληνες» επισήμανε για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βούτση.

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές, για τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά, την ελεύθερη οικονομία»

«Για να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θα αποτελούμε το αναγκαίο καλό. Δηλαδή, θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές, εκείνες που αφορούν τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά, αυτά που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη οικονομία. Και σε αυτά τα θέματα καταθέτουμε τις απόψεις μας, διαφοροποιούμαστε, πολλές φορές, στις ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και όταν τίθενται τέτοια θέματα που ξεπερνούν τη συμφωνία την οποία έχουμε κάνει παίρνουμε έναν δημόσιο λόγο. Δεν σημαίνει αυτό δεν μπορεί ο καθένας να εκφέρει τις απόψεις του. Οι απόψεις του προέδρου της Βουλής είναι προσωπικές απόψεις».

«Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στο ζήτημα παρατήρησε: «Βλέπω από τη ΝΔ μια προσπάθεια να το ανεβάσει το θέμα. Θέλω να θυμίσω ότι βουλευτής της ΝΔ ήταν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω ότι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ήταν η κ. Γιαννάκου με τις γνωστές θέσεις της κ. Ρεπούση. Εγώ πάντα είχα τις δημόσιες θέσεις μου και ως βουλευτής της Ν.Δ. και ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θέλω να θυμίσω ότι εγώ δεν ψήφισα τη Συνθήκη Σένγκεν ακριβώς γιατί ήταν αντίθετη η Εκκλησία, τότε».

Χαρακτήρισε “έντιμη” τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Είναι δικαίωμα κάθε κόμματος να εκφράζει τις απόψεις του. Οταν αυτό εκφράζεται από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε εμείς διαχωρίζουμε τις θέσεις μας».

«Δεν υπάρχει πουθενά κατάργηση του σημαιοφόρου, του αρίστου στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι μίλησε με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, εξέφρασε τη συμφωνία μαζί του και υπογράμμισε: «Ολα αυτά με τους σημαιοφόρους έχουν να κάνουν με το δημοτικό σχολείο. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει πουθενά κατάργηση του σημαιοφόρου, του αρίστου στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο. Στο δημοτικό- έχω κι εγώ παιδιά στο δημοτικό- νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν άριστα. Αλλά από εκεί και πέρα το δικαίωμα να κρατάει τη σημαία μόνο ένα από τα παιδάκια του δημοτικού, το οποίο φαίνεται να πρωτεύει έναντι κάποιων άλλων, δεν είναι κάτι το οποίο αποτελεί ταμπού. Ολα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να κρατάνε τη σημαία. Αυτά αντιμετωπίζονται με διάλογο και θεωρώ ότι είναι ένα θέμα στο οποίο μπορούμε να κάνουμε αντιπολίτευση».

«Οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν στην 82η ΔΕΘ την πρόταση να υπάρξει η δυνατότητα χαμηλής φορολογίας για τις επιχειρήσει»

Σχετικά με τη φορολογία είπε ότι η μόνη λύση για να μειωθεί είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνηση με τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν στην 82η ΔΕΘ την πρόταση να υπάρξει η δυνατότητα χαμηλής φορολογίας για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα επενδύσουν οι οποίες θα επενδύσουν αυτή τη στιγμή και θα παράγουν κέρδη πέραν αυτού που είχαν τον προηγούμενο χρόνο.

«Εάν θέλει να προχωρήσει η “Ελληνικός Χρυσός” θα πρέπει να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους»

Σε ερώτηση για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Θεωρώ ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής ετοιμάζεται να γίνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή εάν προχωρήσουν στην εξόρυξη της επιφανείας. Εάν θέλει να προχωρήσει η “Ελληνικός Χρυσός” θα πρέπει να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίους θέτουμε σαν κυβέρνηση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ