Αισιοδοξία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στα ελληνικά κάμπινγκ

Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί η πλειοψηφία των κατασκηνωτών στην Ελλάδα

Αισιοδοξία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στα ελληνικά κάμπινγκ

Ιδιαιτέρως αυξημένες αναμένονται οι ροές Ελλήνων και ξένων τουριστών στα κάμπινγκ της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου του κλάδου, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «300 περίπου επιχειρήσεις camping ανά τη χώρα εκτελούν το 17% του έργου της φιλοξενίας».

Έντονο το ενδιαφέρον ξένων τουριστών για τα ελληνικά κάμπινγκ

Η πολύ θετική εικόνα που υφίσταται στην εικόνα των κρατήσεων και το 2017 για τον ελληνικό τουρισμό αντανακλά και στο χώρο του camping, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Μάλιστα έντονο είναι το ενδιαφέρον Ευρωπαίων τουριστών για διαμονή σε αυτούς τους χώρους. Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί είναι οι κύριες αγορές που επιλέγουν το κάμπινγκ, ενώ ζήτηση υπάρχει και από άλλες αγορές, σε μικρότερη όμως ένταση.

Οι επισκέπτες των κάμπινγκ είναι συνήθως επαναλαμβανόμενοι πελάτες, που αρέσκονται σε αυτό το είδος διακοπών, ενώ το κόστος ανά άτομο εκκινεί από τα 10 ευρώ. Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, οι παροχές στις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα. Εστιάζοντας στα προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του συνδέσμου στάθηκε απέναντι στο ελεύθερο camping, που, όπως είπε, λειτουργεί εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης: Οι ομορφότερες ελληνικές θάλασσες

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ