Καραγκούνης: Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποικία χρέους

Οι δανειστές κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Κώστας Καραγκούνης

Για μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους στην περίπτωση που υπάρξει ρύθμιση του χρέους με μεγάλο χρονικό ορίζοντα, σε πολύ υψηλά πλεονάσματα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9Fm».

Κώστας Καραγκούνης: Οι δανειστές κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χρέους με ορίζοντα τόσα πολλά χρόνια διότι αυτό που στην ουσία θα γίνει, είναι ότι η χώρα θα δεσμευτεί σε πολύ υψηλά πλεονάσματα και θα καταντήσουμε, αν γίνει μια τέτοια συμφωνία, αποικία χρέους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η εκταμίευση δεν μπορεί να πάει πολύ μετά, γιατί είναι ασφυκτικά τα περιθώρια».

«Υπάρχει μια προβληματική από τους δανειστές», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική και βιώσιμη λύση για τη χώρα και θα πρέπει και οι δανειστές κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Πάγιο και πάντα επίκαιρο θέμα οι εκλογές»

Απαντώντας σε ερώτημα για το ζήτημα των εκλογών ο κ. Καραγκούνης σχολίασε ότι πρόκειται για «πάγιο και πάντα επίκαιρο θέμα» κι αυτό, όπως υπογράμμισε, γιατί «πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά και φέρνει νέα προβλήματα για την χώρα και επώδυνα μέτρα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ