Καρουσέλ στολισμένο με 15 εκατομμύρια Swarovksi

Καρουσέλ στολισμένο με 15 εκατομμύρια Swarovksi

Ένα καρουσέλ στολισμένο με 15 εκατομμύρια Swarovksi, για το πάρκο της εταιρείας στην αυστριακή ύπαιθρο, έφτιαξε ο Ισπανός σχεδιαστής Jaime Hayon.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα στο θεματικό πάρκο Swarovksi Kristallwelten, στα βουνά του Τυρόλου, σχεδιάστηκε για να επαναφανταστούμε ένα παραδοσιακό καρουσέλ, διατηρώντας τη νοσταλγική απήχησή του.

«Το καρουσέλ γεννά συναισθήματα ελευθερίας και χαράς, είναι ένα έργο τέχνης σε κίνηση και ένα μέρος στο οποίο εκκινά η φαντασία. Με ενθουσιάζει το ότι άνθρωποι θα μεταφέρονται σε αυτό το παραμύθι» τόνισε ο Ισπανός σχεδιαστής.

Ο Jaime Hayon  έχει αντικαταστήσει τα άλογα πάνω στα οποία κάθονται τα παιδιά καθώς γυρίζει το καρουσέλ με μια σειρά φανταστικών μαύρων και άσπρων χαρακτήρων. Για να τους δημιουργήσει, αναζήτησε πηγές έμπνευσης στο φολκλόρ και τα παραμύθια.

Τα 15 εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski είναι διάσπαρτα στα 12 φύλλα της σκεπής του καρουσέλ και στα 12 φύλλα που απαρτίζουν την κεντρική κολόνα.

«Το καρουσέλ είναι σύμβολο αθωότητας και ξενοιασιάς» υπογράμμισε ο επιμελήτρια του Swarovksi Kristallwelten, Κάρλα Ρούμλερ. «Αλλά σε αυτήν τη συναρπαστική καινούργια ερμηνεία, ο παραδοσιακός συνειρμός έχει εξυψωθεί και μετατραπεί σε τέχνη» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι  θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από τις 10.00  το πρωί έως τις 21.30  το βράδυ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και από τις 10.00  το πρωί έως τις 19.00, το διάστημα Σεπτέμβριος-Ιούνιος.

 

 

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ