Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές ζητούν οι δανειστές

Υποβάθμιση του ρόλου των περιφερειών στον καθορισμό λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν οι εταίροι

Διστάζουν ν' ανοίξουν τις Κυριακές μικρομεσαίοι και μεγαλοι επιχειρηματίες

Την κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αξιώνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών αξιώνουν, ενώ ζητούν την υποβάθμιση του ρόλου των περιφερειών στον χρονικό καθορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και την κατάργηση των υποχρεωτικών κανόνων καθολικής ισχύος.

«Η διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και θα κλείσει όταν κλείσει κι όλη αξιολόγηση» σχολίαζαν χθες πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πέραν των θεσμοθετημένων οκτώ Κυριακών το χρόνο, οι θεσμοί έθεσαν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση και επιδιώκουν τη διεύρυνση των δυνατοτήτων λειτουργίας των καταστημάτων.

Κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ζητούν οι δανειστές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν την κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές το χρόνο, είτε υπάρχουν περιορισμοί στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα, είτε υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στο μέγεθος (επιφάνεια) του καταστήματος τους. Επίσης επιδιώκουν την μείωση του ρόλου των αντιπεριφερειαρχών στον καθορισμό του πότε ανοίγουν τα καταστήματα και την κατάργηση των υποχρεωτικών κανόνων καθολικής ισχύος για όλη τη χώρα.

Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου ζητά το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ εμμένει στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όλο το χρόνο αν και φαίνεται η συζήτηση να εστιάζεται στη δυνατότητα των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου να λειτουργούν τα καταστήματά τους τουλάχιστον, στις τουριστικές περιοχές το ένα εξάμηνο του έτους, όλες τις Κυριακές συν τις 8 που προβλέπει η νομοθεσία άρα να λειτουργούν συνολικά 32 Κυριακές.

Διαβάστε επίσης- ΓΣΕΒΕΕ: Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ