Αυτόματα οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές άνω των 500 ευρώ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταγγελίες για κατασχέσεις σε ακατάσχετους λογαριασμούς

Με το πάτημα ενός κουμπιού, στη βάση ενός πλήρους αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, θα πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις κατασχέσεις σε φορολογούμενους έχουν οφειλές από 500 ευρώ και πάνω.

Συγκεκριμένα, ο αυτοποιημένος μηχανισμός ελέγχου θα έχει πλήρη εικόνα για τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και στη συνέχεια θα προβαίνει σε κατασχέσεις με πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις.

Στο στόχαστρο ηλεκτρονικών κατασχέσεων 3,8 εκατ. οφειλέτες με συνολικές οφειλές 95 δισ. ευρώ

Να σημειώσουμε πως, η συγκεκριμένη εξέλιξη τοποθετείται μεταξύ των μνημονιακών δεσμεύσεων και εξαιτίας της οι 3,8 εκατ. οφειλέτες με συνολικό ποσό οφειλής που ξεπερνάει τα 95 δισ. ευρώ μπαίνουν αυτόματα στο στόχαστρο ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος μηχανισμός θα αντλεί πληροφορίες για το προφίλ του κάθε οφειλέτη και στη συνέχεια είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε για φυσικά πρόσωπα θα έχει τη δυνατότητα να συνθέτει το πλήρες οικονομικό υπόβαθρο του κάθε οφειλέτη και βάσει αυτού να κινείται για την εφαρμογή των περαιτέρω ενεργειών.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα προηγείται διαδικασία κατάταξης των οφειλετών σε βιώσιμους, δυνητικά βιώσιμους και μη βιώσιμους. Με βάση το σχεδιασμό όταν μία οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη θα κινείται αυτομάτως η διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των λογαριασμών που διαθέτουν οι οφειλέτες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ