ΚΕΔΕ: Τα σκουπίδια στους δρόμους έχουν ονοματεπώνυμο

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

ΚΕΔΕ: Τα σκουπίδια στους δρόμους έχουν ονοματεπώνυμο

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και ιδίως εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για τα βουνά σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους δρόμους των πόλεων εξαπολύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), τονίζοντας, χαρακτηριστικά, ότι «η ευθύνη για τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους των πόλεων μας έχει ονοματεπώνυμο», εκείνο του υπουργού Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «η καθυστέρηση του κ. Σκουρλέτη έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους κι έχει συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους». Η ΚΕΔΕ καλεί τον κ. Σκουρλέτη να «παρουσιάσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους».

Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι «οι αιρετές Διοικήσεις των Δήμων, μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Η πλήρης ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των συμβάσεων τους, ο κ. Σκουρλέτης ακόμη δεν μας έχει παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί μόνιμη και νόμιμη λύση στο ζήτημα αυτό.

Η καθυστέρηση του κ. Σκουρλέτη έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους κι έχει συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων μας.

Οι δημότες μας, αν και πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για να ζουν σε καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, πληρώνουν κι αυτοί τις συνέπειες της καθυστερημένης αντίδρασης του κ. Υπουργού. Η καθημερινότητά τους επιβαρύνεται χωρίς να ευθύνονται.

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη να μας παρουσιάσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Αν δεν γίνει αυτό, η ευθύνη για τους τόνους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους των πόλεων μας, θα έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό του κ. Π. Σκουρλέτη.

Σε αυτή την περίπτωση, οι αιρετές Διοικήσεις των Δήμων, μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη οι πορείες των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ