«Η Κεντροαριστερά δεν είναι νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών»

«Η Κεντροαριστερά δεν είναι νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών»

«Εμείς δεν έχουμε συγκροτηθεί ακόμη ως κόμμα, πάμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και οι συγκλίσεις, οι συνεργασίες, οι συμπράξεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις γίνονται» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Γιώργος Καμίνης.

Γιώργος Καμίνης: Δεν είμαστε καμιά νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε στις μετεκλογικές συνεργασίες του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας: «γιατί να δώσουμε σαφές στίγμα εμείς από τώρα με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε; Τι είμαστε, καμιά νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών;». Επισήμανε δε πως ο νέος φορέας θα παρουσιάσει στον λαό το πρόγραμμά του, «το οποίο στην ουσία θα είναι μία μεγάλη εθνική συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

«Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά στις προγραμματικές μας θέσεις, ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε στη χώρα αυτό που πρέπει να κάνει για τη μεταμνημονιακή εποχή, να το παρουσιάσουμε στον λαό και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και να καλέσουμε πια για μια μεγάλη εθνική συνεργασία» διευκρίνισε.

«Τρίτη ή και δεύτερη δύναμη στη Βουλή με τη συμμετοχή του κόσμου»

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, την ερχόμενη Κυριακή, ο υποψήφιος εκτίμησε πως ο κόσμος θα αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη της ενότητας. «Με κοινή λογική, με την κοινή πρόθεση να πάμε μπροστά και με την απολύτως ορατή προοπτική ότι αν τα καταφέρουμε θα είμαστε ουσιαστικά η τρίτη δύναμη στη Βουλή -πιθανόν και η δεύτερη- με τη συμμετοχή του κόσμου όλα αυτά αποτελούν μία προωθητική δύναμη για την ενότητα» είπε.

«Το θέμα είναι να χτίσουμε το κόμμα εκτός του κοινοβουλίου»

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του νέου φορέα στο κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι την ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα «επιβάλλει η λογική και θέλει ο κόσμος», ενώ για την εκπροσώπησή της, σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί επικεφαλής, σημείωσε: «Υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοί μου, να εκπροσωπήσουν εμένα και το κόμμα στο κοινοβούλιο, η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης, μια χαρά είναι, σιγά το πρόβλημα. Κατά βάση το θέμα είναι να χτίσουμε το κόμμα εκτός του κοινοβουλίου, καθώς εντός του κοινοβουλίου οι βουλευτές υπάρχουν και κατά δεύτερο λόγο δε ζούμε πια στις εποχές των αρχηγικών κομμάτων».

«Να αφήσουμε τις μιζέριες και να πάμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά πράγματα»

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες για σταυρωμένα ψηφοδέλτια, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Την ιστορία αυτή την έχει κλείσει ο κ. Αλιβιζάτος, επιτέλους να αφήσουμε τις μιζέριες και να πάμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά πράγματα».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «δεν είναι ένα απλό τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα πολιτικό κόμμα, αλλά και μία πολιτική κίνηση εκ μέρους της τρομοκρατίας». «Πάνε να χτυπήσουν αυτή τη στιγμή στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τη δημοκρατική παράταξη, το εγχείρημα που πάμε να κάνουμε, το οποίο είναι ένα ενωτικό εγχείρημα, που πάει να φέρει την ομαλότητα στην πολιτική ζωή. Πρόκειται περί δυνάμεων ανωμαλίας, που θέλουν να εμποδίσουν την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα και την ομαλότητα» είπε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ