Κερέ: Σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup

«Αναγκαία η άρση της αβεβαιότητας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

Κερέ: ΕΚΤ: Η συμφωνία του Eurogroup σταθεροποιεί την ελληνική οικονομίανα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup

Άρσης της αβεβαιότητας αναφορικά με τη βιωσιμότητα και την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία ζήτησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, σε συνέδριο που διοργανώνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη με θέμα «Ματιά στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης-Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;».

Μπενουά Κερέ: Σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 15 Ιουνίου

«Η σαφήνεια σχετικά με τα μέτρα χρέους είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την πιθανότητα συμμετοχής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» σημείωσε ο κ. Κερέ, υπογραμμίζοντας: «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Eurogroup δεν επιτεύχθηκε σαφής καθορισμός των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 15 Ιουνίου».

Στο συνέδριο συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ